Gradonačelnik Bujanovca: Etničko čišćenje Albanaca na jugu

Izvor: B92, 25.Jun.2017, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Bujanovca: Etničko čišćenje Albanaca na jugu

Bujanovac -- Gradonačelnik Bujanovca Šaip Kamberi izneo je tvrdnju da "Srbija diskriminiše Albance u tri opštine na jugu Srbije".

Osim toga, on traži "pomoć kosovskih i albanskih institucija" kako bi se, kako je rekao, "poboljšao njihov položaj".

Kamberi je izjavio za prištinski "Kosova pres" da je "sve manje Albanaca u Medveđi i Bujanovcu", što on naziva "etničkim čišćenjem", prenosi RTK2.

Gradonačelnik Bujanovca ovu pojavu pripisuje poteškoćama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa kojima se, kako kaže, suočavaju Albanci u procesu obrazovanja, kao i lošoj ekonomskoj situaciji, za šta je, prema njegovom mišljenju, odgovorna Srbija.

"Možemo reći da su Albanci iz Preševske doline još uvek diskriminisani. Beograd ne brine o stanovništvu preševske doline. Ovde ne govorim o standardima Evropske Unije, čiji član Srbija želi da postane, već se ne poštuju čak ni neki unutrašnji standardi", tvrdi Kamberi.

On je pozvao vlasti u Prištini i Tirani da izrade "konkretan plan za poboljšanje položaja Albanaca koji žive u opštinama na jugu Srbije".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gradonačelnik Bujanovca: Srbija diskriminiše Albance, ovo je ETNIČKO ČIŠĆENJE!

Izvor: Blic, 25.Jun.2017

Gradonačelnik Bujanovca Šaip Kamberi izneo je tvrdnju da "Srbija diskriminiše Albance u tri opštine na jugu Srbije" i zatražio "pomoć kosovskih i albanskih institucija" kako bi se, kako je rekao, "poboljšao njihov položaj"...Kamberi je izjavio za prištinski "Kosova pres" da je "sve manje Albanaca...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.