Gradonačelnici u narko-kartelu

Izvor: B92, 02.Sep.2014, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnici u narko-kartelu

Jedan bivši i dve trenutne gradonačelnice u Meksiku uhapšeni su pod sumnjom da su radili za jedan narko-kartel.

Političari su navodno uhvaćeni na snimku sigurnosnih kamera kako se sastaju sa liderima Najts Templar kartela, koji kontroliše šverc metamfetamina i marihuane u zapadnom Meksiku.

Istaknuto je da su u pritvoru gradonačelnice Uetama i Packuara, Dalija Santana i Salma Kurum, a zajedno sa njima tužba za organizovani kriminal preti i bivšem prvom čoveku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Lasara Kardenasa, Arkimidesu Osegeri.

Osegera je bio hapšen i u aprilu, kada je morao da podnese ostavku na mesto gradonačelnika, a navedeno je da je grad koji je on vodio najveće uporište Najts Templar kartela. Lasaro Kardenas se nalazi na obali i predstavlja idealnu lokaciju za švercere narkoticima, koji se iz Meksika uglavnom prevoze brodovima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.