Google omogućava da u Maps dodajete mesta koja nedostaju

Izvor: B92, 18.Sep.2014, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google omogućava da u Maps dodajete mesta koja nedostaju

Google Maps aplikacija se pokazala kao izuzetno korisna i od velike je pomoći u pružanju sveobuhvatnih vodiča za one koji putuju u nepoznata mesta.

Međutim, kako ništa na ovom svetu nije perfektno, Google je odlučio da u Maps implementira pomoć drugih korisnika. Google će korisnicima mobilne aplikacije omogućiti da ubacuju mesta koja nedostaju i bitne lokacije u Maps.

Kako bi korisnik pristupio ovoj opciji, potrebno je da tapne bilo gde na mapi, a puni detalji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << adrese će se pojaviti.

Potom je potrebno izabrati "Add a Missing Place" link u koji se potom ubacuju podaci kao što su naziv mesta, kategorija, telefonski broj, veb sajt i drugo.

Što se tiče kategorija mesta koje se na ovaj način mogu dodati, ona uključuju gotovo sve- od barova i prodavnica, do bioskopa, škola i bolnica. Google zadržava pravo da informacije koje se unose budu objavljene u Map Makeru.

Izvor: www.benchmark.rs/ubergizmo

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Korisnici mogu dodati mesta na Google Maps

Izvor: Radio 021, 18.Sep.2014

Google Maps aplikacija se pokazala kao izuzetno korisna i od velike pomoći u pružanju sveobuhvatnih vodiča za one koji putuju u nepoznata mesta...Međutim, kako ništa na ovom svetu nije perfektno, Google je odlučio da u Maps implementira pomoć drugih korisnika. Google će korisnicima mobilne aplikacije...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.