Goati o slučaju Udovički: Sumnja nije dokaz

Izvor: B92, 05.Okt.2015, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goati o "slučaju Udovički": Sumnja nije dokaz

Politički analitičar Vladimir Goati kaže da sumnja nije dokaz, komentarišući zahtev Aleksandra Vulina da Kori Udovički napusti Vladu Srbije.

Ministar rada je u ponedeljak upitao premijera Srbije zašto Udovički i dalje ima potpredsedničko mesto u njegovom kabinetu iako je u aferu “prisluškivanje“ uključena njena sestra Lidija Udovički.

“Ovo su najozbiljnije optužbe koje je jedan član Vlade izneo protiv drugog. Gospođa Udovički je, po mom mišljenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedan od najsposobnijih i najobrazovanijih članova Vlade i osoba koja bi mogla da bude ministar u svakoj Vladi“, rekao je Goati.

On ističe da je odgovornost samo individualna i da pojedinci ne mogu da budu optuženi zbog eventualne krivice članova porodice.

“To treba ispitati ukoliko su optužbe tačne ili bar deo optužbi, odnosno da je ona znala šta radi njena sestra. Ne znam sa kakvim dokazima optužuje ministar koji optužuje, ali u ovom slučaju sumnja nije dokaz. On je ministar koji veoma srčano brani politiku koja niti je moja niti gospođe Udovički“, dodao je Goati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.