Gledali Srbiju, pa završili u zatvoru

Izvor: Mondo, 20.Avg.2016, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gledali Srbiju, pa završili u zatvoru

Brazilska Agencija za sprovođenje zakona privela je deset australijskih sportista zbog zloupotrebe akreditacija na Olimpijskim igrama, saopštio je Australijski olimpijski komitet.

Foto: AP/Jae C. Hong

Deset australijskih sportista koji se takmiče na Olimpijskim igrama u Riju privedeni su posle košarkaškog meča Srbije i Australije.

Oni su zloupotrebili svoje akreditacije. Iako nije tačno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << navedeno kakav su prekršaj napravili spekuliše se da u želji da se domognu boljeg mesta nisu poštovali proceduru da budu smešteni u posebnom delu dvorane.

"Velik broj australijskih sportista otišao je da podrži svoje drugove na utakmici protiv Srbije. Deset australijskih sportista nije imalo akreditaciju za taj događaj. Zajedno sa brazilskim vlastima radimo na rešavanju ovog pitanja", rekla je izvršni sekretar Australijskog olimpijskog komiteta Fiona de Jang.

Australijanci koji su zloupotrebili jedini validni dokument u Riju privedeni su posle utakmice u stanicu policije blizu dvorane, a kasnije su dali i iskaz u sudu.

Fiona de Jang rekla da je reč o sportistima koji predstavljaju Australiju u biciklizmu, ragbiju i veslanju, ali da nijedan od njih nije uhapšen i zadržan u zatvoru.

Portparol olimpijskog tima Australije naveo je da problemom koji se dogodio na košarkaškom meču Srbija - Australija treba da se bavi međunarodni olimpijski komitet, a ne brazilska policija.

Srbija je pobedila Australiju rezultatom 87:61 i izborila meč za zlatnu medalju protiv SAD, dok će se "kenguri" boriti za bronzu sa selekcijom Španije.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Devetoro australijskih sportista kažnjeno zbog izmene akreditacija

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Avg.2016

Olimpijski komitet Australije saopštio je danas da je devetoro sportista te države kažnjeno nakon što su bili privedeni jer su izmenili svoje akreditacije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru...Devetoro australijskih sportista bilo je zadržano u pritvoru u olimpijskom selu u Riju pošto su funkcioneri...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.