Glavaš postrojio stranačku gardu

Izvor: B92, 06.Okt.2015, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavaš postrojio stranačku gardu

U dvorani jedne škole u Osijeku postrojani su mladići odeveni u crno s crnim beretkama i oznakama HDSSB-a, stranke koju je osnovao Branimir Glavaš.

Kako navodi hrvatski "Jutarnji list" i sam Glavaš nadgleda pripreme novoformiranog stranačkog počasnog stroja koji se priprema za prvo javno predstavljanje na Saboru stranke.

"Pozor! Slavonska sokolska gardo, Domovini verni!", čuje se grlati zapovednički glas koji odzvanja u praznoj sportskoj dvorani škole.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Uvek verni", odjekuje odgovor iz grla 30 mladića odevenih u crnu odeću s crnim beretkama na glavama. Na levoj ruci odore im je grb, a na prsluku s leve strane natpis "Slavonska sokolska garda" ispod kojeg je logo HDSSB-a.

Reč je o stroju koji izgleda kao prava vojna jedinica. Jedino što nemaju oružje, već u rukama drže stranačke i državne zastave.

"To su samo pripreme za Sabor. Ništa neobično i ništa posebno. To su mladi članovi naše stranke koji su sami izrazili želju da se ovako organizuju, a mi stariji smo im u tome pomogli, jer je bolje da se mladi bave sportom, nego da se drogiraju i opijaju", rekli su iz stranke.

Mladiće u crnom za nastup na Saboru već tri nedelje pripremaju penzionisanii zapovednici Hrvatske vojske, ali i instruktori počasne garde Udruge "Hrvatski sokol" iz Osijeka. Oni će biti deo posebne scenografije koja se priprema za stranački skup u Zrinjevcu, piše "Jutarnji".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Glavaš postrojio stranačku vojsku

Izvor: Vesti-online.com, 07.Okt.2015, 09:18

"Pozor! Slavonska sokolska gardo, Domovini vjerni!" odjekuje u sportskoj sali u Osijeku zapovednički glas. "Uvijek vjerni", odzvanja odgovor iz grla 30 muškaraca obučenih u crne uniforme sa crnim beretkama na glavama. Na levom rukavu im je grb, a na prsluku s leve strane natpis "Slavonska sokolska...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.