General Simić praštao saobraćajne prekršaje poznatim ličnostima

Izvor: Radio 021, 21.Apr.2015, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

General Simić praštao saobraćajne prekršaje poznatim ličnostima

Protiv generala Dragiše Simića (45), bivšeg načelnika Uprave saobraćajne policije MUP Srbije, Služba unutrašnje kontrole podnela je krivičnu prijavu zbog sumnje da je sklanjao prijave protiv mnogih osoba koje su saobraćajci uhvatili u saobraćajnim prekršajima.

Simić je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja, tačnije za nepostupanje po prijavama koje je prikrivao dok kazna ne zastari.

Provera Simićevog rada trajala je nekoliko meseci. Prijave za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << saobraćajne prekršaje završavale su u njegovoj "fioci". Među onima kojima je sklonio prijave za saobraćajne prekršaje, najčešće za prebrzu vožnju, ali i vožnje u pijanom stanju, ima dosta estradnih ličnosti, političara, sportista... Tim nečinjenjem oštetio je republički budžet, jer kazne nisu naplaćene", kaže sagovornik "Blica" iz MUP-a.

Među onima kojima je Simić pomogao da ne odgovaraju zbog prekršaja su pevačice Ana Bekuta i Biljana Sečivanović, nekadašnji fudbaler Mateja Kežman...

Podsetimo, Dragiša Simić je smenjen u junu prošle godine na predlog direktora policije Milorada Veljovića. On je smenjenm, zajedno sa načelnikom Uprave za zaštitu svedoka, Milošem Perovićem, jer je bio u bliskoj vezi sa visokim funkcionerom socijalista Brankom Ružićem.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.