Gašić sa amabasadorima Iraka i Indonezije

Izvor: RTS, 31.Okt.2014, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić sa amabasadorima Iraka i Indonezije

Ministar odbrane Bratislav Gašić u razgovoru sa ambasadorima Iraka i Indonezije istakao je dobre odnose Srbije sa tim zemljama.

Ministar odbrane Bratislav Gašić i ambasador Iraka Falah Abdulhasan Abdulsada saglasili su se da tradicionalno prijateljski odnosi predstavljaju odličnu osnovu za razvoj i unapređenje ukupne bilateralne saradnje.

Gašić je zahvalio iračkom ambasadoru na principijelnoj podršci Iraka o odbrani principa međunarodnog prava i očuvanju teritorijalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << integriteta i suvereniteta Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane, a prenosi Tanjug.

Irak je strateški partner Srbije u oblasti vojnoekonomske saradnje, istakao je Gašić, i dodao da je cilj da se, u skladu sa definisanim pravnim okvirom, proširi i vojnoobrazovna i vojnomedicinska saradnja.

Ministarstvo odbrane će, kako se navodi, nastojati da kroz oblast odbrane afirmiše i različite oblike privredne saradnje, naglasio je Gašić, podsetivši da su značajne infrastrukturne objekte u toj zemlji nekada gradile upravo naše firme.

Čestitajući Abdulsadu formiranje nove vlade, ministar Gašić istakao je značaj kontinuiteta poseta visokog nivoa i izrazio zadovoljstvo što je za ministra odbrane Iraka imenovan Halid el Obeidi, koji se školovao u Srbiji.

Ministar Gašić sastao se i sa ambasadorom Indonezije Semjuelom Samsonom. Njih dvojica su istakli da su politički odnosi dve zemlje dobri, i da postoji tendencija daljeg unapređenja.

Gašić je zahvalio ambasadoru Samsonu, koji je pri kraju svog mandata u Srbiji, na izuzetno uspešnom radu i zalaganju za unapređenje saradnje dve zemlje, prenelo je Ministarstvo odbrane.

Tokom sastanka, na kome je ukazano da je od 2011. godine intenzivirana vojno ekonomska saradnja razgovrano je i o unapređenje vojnomedicinske i vojnoobrazovne saradnje.

Najavljeno je i da će delegacija Univerziteta odbrane Indonezije posetiti kolege u Beogradu u decembru kada će se razgovarati o školovanju i usavršavanju oficira.

Gašić je zahvalio ambasadoru i na principijelnom stavu Indonezije i podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.