Gašić:U septembru smene na čelu fabrika namenske

Izvor: Kurir, 26.Jul.2014, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić:U septembru smene na čelu fabrika namenske

BEOGRAD- Ministar odbrane Bratislav Gašić najavio je da će u septembru biti promena na čelu fabrika namenske industrije.

"Ako kompanije imaju monopolsku poziciju na tržištu, svu podršku države i koriste izdašne subvencije, a pritom posluju u minusu i još su medu najvecim poreskim dužnicima, direktori tih firmi moraju da budu smenjeni, rekao je za Gašić.

Govoreći o mogućim zloupotrebama položaja, Gašic je istakao da to nije u njegovoj nadležnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
"Da li je bilo nepravilnosti u prodaji oružja i da li ce neko za to da odgovara, utvrdice Ministarstvo unutrašnjih poslova i Vojnobezbednosna agencija. Mene iskljucivo zanima bilans poslovanja, a on je izuzetno loš", naveo je Gašic.

Kako prenosi list, prema zvaničnim podacima Poreske uprave, od 30. juna ove godine Zastava oružje iz Kragujevca duguje više od sedam milijardi dinara poreza.

Odmah za njom je Krušik iz Valjeva, koji duguje 2,3 milijarde dinara, PPT Namenska iz Trstenika duguje 1,9 milijardi dinara, a sledeci dužnik na listi je Sloboda iz Cacka, koja državi duguje 382 miliona dinara.

(Danas)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Gašić najavio smene u fabrikama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2014

Ministar odbrane Bratislav Gašić najavio je da će u septembru biti promena na čelu fabrika namenske industrije..."Ako kompanije imaju monopolsku poziciju na tržištu, svu podršku države i koriste izdašne subvencije, a pritom posluju u minusu i još su među najvećim poreskim dužnicima, direktori...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.