Gašić: Odlična osnova za unapređenje saradnje sa Irakom

Izvor: Press, 31.Okt.2014, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Odlična osnova za unapređenje saradnje sa Irakom

Ministar odbrane Bratislav Gašić i ambasador Iraka Falah Abdulhasan Abdulsada saglasili su se danas da tradicionalno prijateljski odnosi predstavljaju odličnu osnovu za razvoj i unapređenje ukupne bilateralne saradnje.
Gašić je zahvalio iračkom ambasadoru na principijelnoj podršci Iraka o odbrani principa međunarodnog prava i očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, saopštilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je Ministarstvo odbrane Srbije.
Irak je strateški partner Srbije u oblasti vojnoekonomske saradnje, istakao je Gašić, i dodao da je cilj da se, u skladu sa definisanim pravnim okvirom, proširi i vojnoobrazovna i vojnomedicinska saradnja.

 
Ministarstvo odbrane će, kako se navodi, nastojati da kroz oblast odbrane afirmiše i različite oblike privredne saradnje, naglasio je Gašić, podsetivši da su značajne infrastrukturne objekte u toj zemlji nekada gradile upravo naše firme.
Čestitajući Abdulsadu formiranje nove vlade, ministar Gašić istakao je značaj kontinuiteta poseta visokog nivoa i izrazio zadovoljstvo što je za ministra odbrane Iraka imenovan Halid al-Obeidi, koji se školovao u Srbiji.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Irak i Srbija strateški partneri

Izvor: B92, 31.Okt.2014

Bratislav Gašić i Falah Abdulhasan Abdulsada saglasili su se da su prijateljski odnosi Srbije i Iraka odlična osnova za razvoj bilateralne saradnje...Ministar odbrane Bratislav Gašić je zahvalio iračkom ambasadoru na principijelnoj podršci Iraka o odbrani principa međunarodnog prava i očuvanju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.