Gašić: Janković dobija dokumenta kad odobri tužilaštvo

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jan.2015, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Janković dobija dokumenta kad odobri tužilaštvo

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da dokumentaciju koju mu je zatražio zaštitnik građana Saša Janković ne može da dostavi bez saglasnosti Tužilaštva.

"Dok god je predistražni postupak u toku, dokumenta su u Tužilaštvu. Ne možemo mi od Tužilaštva da tražimo dokumentaciju kako bi je dali Saši Jankoviću", izjavio je Gašić za list "Danas".

On je dodao da će ombudsman dobiti tražena dokumenta "tek kada Tužilaštvo to odobri, u skladu sa zakonom".
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"'Danas' podseća da je Janković pozvao Gašića da mu bez odlaganja dostavi sve podatke značajne za kontrolu Ministarstva u vezi sa incidentom na Paradi ponosa, u kojem su učestvovali pripadnici Žandarmerije, Vojne policije i brat premijera Aleksandra Vučića.

Janković je, takođe, zamolio Gašića da ga ne upućuje na Tužilaštvo, već da odgovori na zahteve kako nalažu "pozitivni propisi, od kojih ne može niti sme da bude jači niko i ništa".

"Danas", takođe, prenosi izjavu poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića da je Ministarstvo odbrane dužno da dostavi tražene podatke Jankoviću.

"Ne znam da li će dostaviti, znam da je dužno da to uradi. Na čitav slučaj gledam negativno, kao uostalom i na svaki drugi u kome neki organ vlasti, dužan da se stara za primenu zakona, radi obrnuto", rekao je Šabić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gašić: Dokumenta ombudsmanu kad odobri Tužilaštvo

Izvor: Mondo, 28.Jan.2015

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da dokumentaciju vezanu za incident tokom Parade ponosa koju mu je zatražio zaštitnik građana Saša Janković ne može da dostavi bez saglasnosti Tužilaštva...Foto: Beta/Nenad Stojanović.."Dok god je predistražni postupak u toku, dokumenta su u Tužilaštvu....

Nastavak na Mondo...

Gašić: Janković dobija dokumenta kad odobri Tužilaštvo

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Jan.2015

BEOGRAD - "Dok god je predistražni postupak u toku, dokumenta su u Tužilaštvu. Ne možemo mi od Tužilaštva da tražimo dokumentaciju kako bi je dali Saši Jankoviću", izjavio je Gašić.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Ministar Gašić ne da dokumenta ombudsmanu

Izvor: Radio 021, 28.Jan.2015

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da dokumentaciju koju mu je zatražio zaštitnik građana Saša Janković ne može da dostavi bez saglasnosti tužilaštva..."Dok god je predistražni postupak u toku, dokumenta su u tužilaštvu. Ne možemo mi od tužilaštva da tražimo dokumentaciju kako...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.