Ganijevo obraćanje Kongresu

Izvor: VOA, 25.Mar.2015, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ganijevo obraćanje Kongresu

Predsednik Avganistana Ašraf Gani odao je počast svojim američkim saveznicima, a prvenstveno američkim vojnicima, zbog njihove podrške u unapređenju slobode u Avganistanu.

Obraćajući se američkim zakonodavcima na zajedničkoj sednici oba doma Kongresa na kapitol Hilu - što nije počast koja se ukazuje baš svakom stranom lideru koji poseti Vašington,

Gani je poručio da "narod Avganistana prepoznaje hrabrost američkih vojnika i ogromne žrtve koje su Amerikanci >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << dali samo da bi očuvali slobodni Avganistan". "Dugujemo duboku zahvalnost vojnicima koji su gubili ruke i noge u eksplozijama bombi, hrabrim veteranima i porodicama, koje su tragično izgubile svoj bližnje u kukavičkim terorističkim delima neprijatelja".

Ganijeva poseta Vašingtonu i obraćanje Kongresu su deo napora da se poboljšaju odnosi između dve zemlje, zategnuti zbog rata koji je trajao skoro 14 godina. Gani je juče razgovarao sa predsednikom Barakom Obamom.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.