GSK snizio prognozu profita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2014, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GSK snizio prognozu profita

Zarada po akciji će po svoj prilici mirovati ove godine, dok je u okviru ranije prognoze kompanija očekivala rast profita od četiri do osam odsto, prenosi agencija Frans pres.

Neto profit je u tri meseca zaključno sa junom potonuo 37 odsto na 654 miliona funti (827 miliona evra), u odnosu na 1,04 milijarde funti iz istog perioda lane, navodi GSK. Ukupni prihodi kompanije su istovremeno pali 16 odsto na 5,56 milijardi funti, a ako se iz računice isključe efekti valutnih kolebanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prihodi su smanjeni četiri odsto.

Grupacija navodi da istraga oko korupcije u Kini nastavlja da utiče na njene rezultate, dodajući da ozbiljno shvata optužbe i u potpunosti sarađuje sa kineskim vlastima u istrazi.

GSK je prošle godine priznao da su njegovi zaposleni kršili kineske zakone, nakon što su pekinške valsti otkrile da je GSK podmićivao vladine zvaničnike, farmaceutske grupacije, bolnice i lekare da bi promovisao prodaju svojih lekova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.