GOLI OBILASCI U ovom muzeju izložbe možete pogledati samo nagi

Izvor: Blic, 02.Apr.2015, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"GOLI OBILASCI" U ovom muzeju izložbe možete pogledati samo nagi

Oni koji, posle plivanja, sankanja i planinarenja bez odeće, čekaju novu priliku da pokažu svoje nago telo, mogu to da učine u Nacionalnoj galeriji Australije u Kanberi, gde je otvorena velika retrospektivna izložba umetnika Džejmsa Tarela.

Kroz izložbu svetlosnih instalacija, koja traje do osmog juna, posetioce će voditi Tarelov kolega Stjuart Ringholt, koji je organizovao već nekoliko “golih obilazaka”, poslednji u Sidneju, 2012.

Iza svega stoji ideja da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se izbriše barijera između (odevenih) ljudi i umetnosti.

Zbog toga će se Ringholt i ovoga puta upustiti u eksperiment i poziva posetioce da se 1. i 2. aprila pojave kao od majke rođeni.

Na sajtu muzeja se, međutim, navodi da goli posetioci moraju imati najmanje 18 godina, kao i da treba da dođu i odu obučeni. Skinuće se na licu mesta, u kabini za presvlačenje.

Slikanje nije dozvoljeno, ali će prilikom prvog obilaska biti snimljene zvanične fotografije. Osim toga, neprekidno će biti uključena kamera za video-nadzor.

Za bezbednost umetničkih dela pobrinuće se osoblje muzeja, koje će biti obučeno.

Posetioci nudisti treba da znaju da na pojedinim mestima prolaznici mogu da ih vide spolja.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Na izložbi posetioci bez odeće

Izvor: Akter, 02.Apr.2015

Posetioci nove izložbe u Nacionalnoj galeriji u Kanberi pozvani su da skinu odeću u okviru projekta uklanjanja barijera izmedju umetnika i publike..Tokom prve posete izložbe posvećene odrasloj publici, grupa od 50 posetioca se skinula naga...Izložbu "Retrospektiva: Otkrijte ljubav Amerikanaca prema...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.