GLOGOVAC U HALTERIMA Glumac u novom filmu igra transvestita

Izvor: medio.rs, 30.Sep.2016, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GLOGOVAC U HALTERIMA Glumac u novom filmu igra transvestita

Nebojša Glogovac u jednom od najiščekivanijih filmova regiona, čija je premijera zakazana za 16. oktobar, igra deklarisanog homoseksualca i transvestita.

Film "Ustav Republike Hrvatske" ovenčan je nagradom za najbolji film u Montrealu, a režiju potpisuje Rajko Grlić. U ovoj ljubavnoj priči o mržnji, predrasudama, netrpeljivosti, pored Glogovca igraju i Ksenija Marinković, Dejan Aćimović i Božidar Smiljanić.

U fokusu su četvoro ljudi koji žive u istoj zgradi >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << i zaziru jedni od drugih, jer se razlikuju po imovinskom statusu, seksualnim navikama, nacionalnosti i veri. Verovatno se nikad ne bi obratili jedni drugima da ih nesreća na to nije naterala i učinila da međusobno zavise jedni od drugih.

Glogovac u filmu glumi profesora u penziji koji je deklarisani homoseksualac i transvestit, a scenario filma potpisuje Ante Tomić zajedno sa Rajkom Grlićem. Srpski glumac već je izjavio da je ovo najkompleksnija uloga njegove karijere.

Jednoglasnom odlukom žirija uglednog „Montreal World Film Festivala“,  Grlićevo ostvarenje „Ustav Republike Hrvatske“ koje govori i o hrabrosti potrebnoj da se bude ono što jesi, osvojilo je nedavno glavnu nagradu za najbolji film u Montrealu.

Beogradska premijera ovog filma održaće se 16. oktobra u bioskopu Cineplexx u Ušće šoping centru. Novosadska publika premijerno će moći da ga pogleda 17. oktobra, dok će se na redovnom bioskopskom repertoaru širom Srbije naći od 20. oktobra.

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.