GEODETE, PRIJAVITE SE Vesić: Objavljeni tenderi vredni 925,7 miliona dinara

Izvor: Kurir, 05.Sep.2015, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GEODETE, PRIJAVITE SE Vesić: Objavljeni tenderi vredni 925,7 miliona dinara

Grad Beograd poziva sve projektantske, geodetske i izvođačke firme da se prijave na tendere, pokrenu svoje kapacitete i dobiju posao u okviru delatnosti za koje su registrovane

BEOGRAD - U Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u toku je više od 40 tendera za izvođenje radova i pružanje usluga, čija je ukupno procenjena vrednost 925,7 miliona dinara, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

On je rekao da grad Beograd poziva sve projektantske, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << geodetske i izvođačke firme da se prijave na tendere, pokrenu svoje kapacitete i dobiju posao u okviru delatnosti za koje su registrovane. "Najveći broj poslova ponuđen je geodetskim organizacijama, koje u 14 tendera mogu da dobiju poslove vredne 11 miliona dinara, gde je potrebno pribavljanje geodetskih i geoloških podloga za različite urbanističke planove, čiju izradu finansira Direkcija", rekao je gradski menadžer.

Kako kaže, planovi detaljne regulacije za koje je potrebna izrada podloga obuhvataju privrednu zonu kod Pančevačkog puta, komercijalno-privrednu zonu kod Bubanj potoka, saobraćajnice za sanitarnu deponiju Vinča i drugo.

Vesić je naglasio da za projektovanje i tehničku kontrolu projekata Direkcija trenutno planira 45 miliona dinara, a ugovori će biti zaključeni za izradu projekata Kumodraškog kišnog kolektora, saobraćajne veze "Borska - petlja Lasta", Dunavske ulice od Francuske do terminusa javnog prevoza, kao i kolektora od Miljakovca do Rakovičkog potoka, kanalizacije u Ulici Rada Končara u Zemunu.

"Za poslove parcelacije i formiranje građevinskih parcela prema urbanističkim planovima obezbeđeno je 3,7 miliona dinara, a novčano najveću vrednost imaju poslovi izgradnje nedostajuće infrastrukture, za koje je Direkcija obezbedila 866 miliona dinara", kazao je on. Prema njegovim rečima, građevinske firme mogu da se prijave za izgradnju lifta na petlji kod Beogradske arene, podbušivanje železničke pruge u Bulevaru umetnosti, vodovoda Zučka kapija - Kaluđerica, izgradnju pristupne saobraćajnice kod Pančevačkog puta, revitalizaciju reni bunara i još četiri vredna građevinska posla.

On je dodao da su tenderi otvoreni tokom septembra, a narednih meseci Direkcija planira dalje objavljivanje javnih poziva. "Pokretanje izgradnje nedostajuće infrastrukture rezultat je aktivne primene Zakona o planiranju i izgradnji, kao i dobre poslovne politike i stroge finansijske discipline koje sprovodi Direkcija", rekao je gradski menadžer. Vesić je dodao da je grad Beograd sa mrtve tačke pokrenuo investicije koje su godinama stajale u mestu i da povećani prihodi od naplate naknade omogućavaju veća ulaganja u infrastrukturu grada, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug/Beoinfo)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.