Francuski vojni avioni u Jordanu

Izvor: B92, 23.Nov.2014, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski vojni avioni u Jordanu

Šest francuskih vojnih aviona tipa "Miraž 2000-Ds" stiglo je u Jordan da bi se pridružilo francuskim operacijama protiv Islamske države u Iraku.

"Od pre nekoliko sati, naši Miraži su pozicionirani u Amanu. Svaki dan, svuda u svetu, naša vojska demonstrira svoje kapacitete u službi Francuske", rekao je francuski premijer Manuel Vals tokom posete Nigeru.

Francuska je ranije uputila devet vojnih aviona tipa "Rafal" u Ujedinjene Arapske Emirate, prenela je agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << AFP.

Vals je u poseti francuskoj vojnoj bazi u Niameju, gde su Francuzi uključeni u misiju bespilotnog nadzora u regionu Sahel - graničnoj zoni između Sahare na severu i plodne regije Sudana na jugu i proteže se kroz teritoriju 12 afričkih zemalja od Atlantika do Afričkog roga.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jordan: Stigli francuski vojni avioni

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Nov.2014

Šest francuskih vojnih aviona tipa "Miraž 2000-Ds" stiglo je u Jordan da bi se pridružilo francuskim operacijama protiv ekstremističkeIslamske države u Iraku..."Od pre nekoliko sati, naši Miraži su pozicionirani u Amanu. Svaki dan, svuda u svetu, naša vojska demonstrira svoje kapacitete u službi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.