Francuski tost ili stare dobrer prženice? U čemu je razlika?

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jul.2015, 05:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski tost ili stare dobrer prženice? U čemu je razlika?

U filmovima ste sigurno videli da amerikanci za doručak vole da posluže "frenč tost", odnosno francuski tost. Srpska verzija ovog starinskog doručka zove se prženice. Osnovni sastojci su isti: stari hleb i jaja, a razlikuju ih finese i pečenje, to jest prženje.

Francuski tost se isto kao i prženice pravi od starog hleba i jaja. Ali ima još koji sastojak. No, hajdemo od početka. U duboki tanjir razbijte dva jajeta i dodajte pola velike šolje mleka. Ako imate ekstrakt >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vanile odmah dodajte i njega radi ukusa. Sledeći sastojci koji se dodaju su so i cimet, posle čega treba sve dobro da promešate.

Hleb isecite na tanke kriške (6 komada) i dobro ih umočite u smesu.

Rernu zagrejte na 200 stepeni, a za to vreme u tiganju počnite da pržite hleb, najbolje dva do tri minuta po strani. Kada je ispržen hleb stavite u rernu na 10 do 15 minuta.

Kad je gotovo izvadite i uživajte u tostu kakav još niste jeli! Ove prženice možete mazati medom, dodati im voće, džem, ili neki sir. Zadovoljan stomak je zagarantovan.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.