Fotografije obaranja MH17 lažne

Izvor: B92, 25.Maj.2015, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fotografije obaranja MH17 lažne"

Holandski istražitelj tvrdi da su dve fotografije koje su navodno dokazivale da je avion na letu MH17 oboren iz raketnog bacača “Buk“, lažne, piše “Sputnjik“.

Nakon istrage koju je sproveo u Donbasu, gde su, navodno, napravljene fotografije na kojima se vidi trag dima iz raketnog sistema „buk“, istražitelj Maks van der Verf smatra da su one lažne.

Mediji su ubrzo posle nesreće objavili fotografije anonimnog fotografa, navodeći da se na njima vidi kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su avion oborili ustanici na istoku Ukrajine, uz pomoć raketnog sistema „buk“.

Van der Verf, koji je otišao do zgrade u Donbasu, mesta sa kog su fotografije snimljene, rezultate svog istraživanja objavio je na svom blogu. On kaže da su fotografije lažne, jer pogled sa krova nije isti kao na fotografijama.

Zaključci holandskog blogera poklapaju se i sa drugim sumnjama u istinitost fotografija koje se odnose na vremenske uslove u kojima su one napravljene.

Naime, vremenske prilike na fotografijama se ne podudaraju sa uslovima kakvi su bili na dan nesreće, kada je bilo tmurno vreme.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

(VIDEO) HOLANDSKI ISTRAŽITELJ: Fotografije obaranja boinga MH17 su lažne!

Izvor: Kurir, 25.Maj.2015

Holandski istražitelj tvrdi da su dve fotografije koje su navodno dokazivale da je avion na letu MH17 oboren iz raketnog bacača “Buk“, lažne,..Nakon istrage koju je sproveo u Donbasu, gde su, navodno, napravljene fotografije na kojima se vidi trag dima iz raketnog sistema „buk“, istražitelj...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.