Fotografija lava koji UMIRE OD GLADI metafora države koja propada, a kojoj su se Srbi nekada divili

Izvor: Telegraf.rs, 29.Jul.2016, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fotografija lava koji UMIRE OD GLADI metafora države koja propada, a kojoj su se Srbi nekada divili

Tri godine nakon smrti Uga Čaveza, Venecuela se nalazi u očajnoj ekonomskoj situaciji. Pad cena nafte i malverzacije u naftnom i gasnom biznisu koji je u rukama državnih firmi, ostavile su državu s najvećim dokazanim rezervama "crnog zlata" u potpunom haosu.

Više od 30 miliona stanovnika Venecuele oskudeva u gotovo svim namirnicama, a velike kompanije povlače proizvodnju iz države zbog nedostatka sirovina. Inflacija divlja, a Čavezov naslednik Nikolas Maduro čak je zatvorio granicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sa Kolumbijom kako ljudi ne bi išli u susednu državu po hranu.

Rojtersu je danas stigla fotografija koja predstavlja savršenu metaforu za celu državu. Na njoj se vidi mršavi lav koji leži u Zoološkom vrtu "Caricuao" u glavnom gradu Venecuele, Karakasu. U nedostatku druge hrane, osoblje lavovima i tigrovima za jelo daje tikve i mango, kako bi nadoknadili drastično manji unos mesa.

Foto: Tanjug/AP

Rojters i Independent javljaju kako je više od 50 životinja u Zoo vrtu umrlo od gladi i zadnjih šest meseci, a mnoge nisu jele ništa zadnje dve nedelje. Poverenica sindikata Marlen Sifontes tvrdi da je širom države još više životinja u opasnosti, pa tako u nekim parkovima ljude mole za bilo kakvu donaciju u hrani kako bi je dali gladnim životinjama.

- Priča životinja u "Cariciuau" je metafora za patnje cele države - kaže Sifontes.

Foto: Tanjug/AP

Budući da veliki broj građana u Venecueli već preskače obroke i satima čeka u redu ispred dućana za osnovne potrepštine, ta rečenica nažalost nije daleko od istine.

Država pritom ne čini gotovo ništa da olakša situaciju ljudima, a Maduro krivicu za haos u državi svaljuje na "ekonomski rat" koji protiv njega vode opozicioni političari i SAD.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.