Fondacija Ana i Vlade Divac pomaže migrantima! Uloženo više od TRI MILIONA u humanitarnu pomoć!

Izvor: Telegraf.rs, 28.Jul.2016, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fondacija Ana i Vlade Divac pomaže migrantima! Uloženo više od TRI MILIONA u humanitarnu pomoć!

Fondacija Ana i Vlade Divac, zajedno sa USAID, pokrenula je u maju "Projekat podrške lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu" koji je namenjen lokalnim samoupravama i jačanju njihovih kapaciteta zbog migrantske krize.

- Sama Fondacija počela je da se bavi migrantskom krizom prošle godine u avgustu i uložila je više od tri miliona u humanitarnu pomoć. Pomoć je veoma potrebna, radimo zajedno sa USAID-om, a pre svega je namenjena opštinama u kojima se nalaze prihvatni >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << centri - rekla je za Telegraf Ana Kosel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

Foto: Marko Todorović

Dodala je i da - Vrednost "Projekta podrške lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu" iznosi 700.000 dolara, a ulaže se u male infrastrukturne radove, obuke za vanredne situacije, jačanje kapaciteta prihvatnih centara. Dosta radimo sa volonterskim grupama, institucijama kao što su domovi zdravlja, policija, komunalne službe.

Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.