Izvor: Blic, 29.Okt.2016, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Folksvagen": Prelazak na električne automobile može da dovede do otpuštanja

Prelazak na proizvodnju vozila na električni pogon u kompaniji "Folksvagen" može uzrokovati ukidanje velikog broja radnih mesta - rekao je šef Kadrovske službe u nemačkom automobilskom gigantu Karlhajnc Blesing.

Blesing je za nemački dnevnik "Frankfurter Algemajnce cajtunt" ukazao na to da vozila na električni pogon imaju mnogo manje delova od automobila sa motorima na unutrašnjim sagorevanjem tako da će za njihovu proizvodnju biti potrebno mnogo manje radnika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
On je istakao da neće biti otpuštanja, ali da će biti smanjenja radne snage.

- Nije u pitanju samo nekoliko stotina radnih mesta. Ukoliko to posmatramo u narednim godinama, to će biti petocifrena brojka širom sveta - kaže Blesing.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Električni pogon automobila donosi velika otpuštanja

Izvor: Capital.ba, 29.Okt.2016

BERLIN,  Prelazak na proizvodnju vozila na električni pogon u kompaniji “Folskvagen” može uzrokovati ukidanje velikog broja radnih mjesta, rekao je šef Kadrovske službe u njemačkom automobilskom gigantu Karlhajnc Blesing.  Blesing je za njemački dnevnik “Frankfurter Algemajnce cajtunt”...

Nastavak na Capital.ba...

Električni pogon automobila donosi velika otpuštanja

Izvor: AutoBlog, 29.Okt.2016

Prelazak na proizvodnju vozila na električni pogon u kompaniji “Folksvagen” može da bude uzrok za ukidanje velikog broja radnih mesta, rekao je šef Kadrovske službe u nemačkom automobilskom gigantu Karlhajnc Blesing. Blesing je za nemački dnevnik “Frankfurter Algemajne cajtung” ukazao...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.