Finale četvrte sezone direktnih prenosa iz Metropolitena u Sinepleksu

Izvor: Blic, 12.Apr.2016, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finale četvrte sezone direktnih prenosa iz Metropolitena u "Sinepleksu"

inale četvrte sezone direktnih prenosa iz Metropolitena donosi operu „Roberto Devero“, kompozitora Gaetana Donicetija, koja će biti prikazana u subotu, 16. aprila, samo u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center, od 19 časova.

Poslednja opera iz Donicetijeve triologije o porodici Tjudor će biti premijerno prikazana u Metropolitenu, čime će Sondra Radvanovski postati prva operska pevačica u istoriji Meta koja se našla u ulogama sve tri Donicetijeve heroine. Sir >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dejvid Mekvikar, koji je režirao i Metropolitenove premijere prethodna dva dela, vraća na scenu i završni deo trilogije. U vodećoj ulozi Met premijere našao seMetju Polenzani, Elina Garanča igra ulogu Sare, vojvotkinje od Notingema i tajne rivalke kraljice, dok se Marius Kviečen našao u ulozi vojvode od Notingema.

Nova produkcija Štrausove tragedije „Elektra“, o drevnoj grčkoj princezi željnoj osvete, zatvoriće četvrtu sezonu direktnih prenosa opere iz Metropolitena u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center samo dve nedelje kasnije, 30. aprila, sa početkom u 19 časova.

Esa-Peka Salonen diriguje fenomenalnom postavkom na čijem čelu se nalazi Nina Stem kao opsednuta i krvoločna Elektra. Valtrud Mejer prvi put u Metu u ulozi udovice Klitemnestre, Elektrine majke, koja je i predmet njenog besa, Adriana Piečonka kao Elektrina sestra Krizotemis; Erik Ovens igra njenog prognanog brata, a nemački tenor Burkhard Ulrih debituje u Metropolitenu kao Klimnestrin ljubavnik Egist.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Finale četvrte sezone direktnih prenosa opere u Cineplexx Ušće

Izvor: Prva.rs, 12.Apr.2016

Poslednja opera iz Donicetijeve triologije o porodici Tjudor će biti premijerno prikazana u Metropolitenu, čime će Sondra Radvanovski postati prva operska pevačica u istoriji Meta koja se našla u ulogama sve tri Donicetijeve heroine. Sir Dejvid Mekvikar, koji je režirao i Metropolitenove premijere...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.