Filipovski napustila Novu Srbiju zbog neslaganja sa Ilićem, stranka joj traži mandat

Izvor: Blic, 19.Jan.2017, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipovski napustila Novu Srbiju zbog neslaganja sa Ilićem, stranka joj traži mandat

Narodna poslanica Dubravka Filipovski podnela je neopozivu ostavku na članstvo u Novoj Srbiji kao i na sve stranačke funkcije zbog "neslaganja sa politikom predsednika NS Velimira Ilića".

"U Novoj Srbiji čiji sam bila dugogodišnji član i funkcioner ne vidim mogućnost borbe za nastavak političkih ciljeva za koje sam se borila prethodnih godina", navela je Filipovski u saopštenju.

Velimir Ilić žestoko je za TV Šabac kritikovao Srpsku naprednu stranku i njenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lidera Aleksandra Vučića, navodeći da oni pokušavaju da se mešaju u rad njegove stranke.

NS traži mandat natrag

Nova Srbija saopštila je danas da od Dubravke Filipovski očekuje da pokaže moralnu odgovornost i vrati poslanički mandat.

U saopštenju se podseća da je Filipovski navela da je podnela ostavku na sve stranačke funkcije zbog "navodnog neslaganjem s politikom stranke" i ističe da je Nova Srbija uvek bila jasna i dosledna i da je osnovni cilj od osnivanja dobrobit građana Srbije.

"Nova Srbija će se i dalje boriti za jedinu politiku koju smatramo ispravnom, a to je kvalitetniji život građana, koji je moguć samo razvojem srpske privrede i očuvanjem nacionalnog identiteta. Dubravka Filipovski ima pravo na lični izbor, a Nova Srbija joj želi stabilnost i doslednost u njenoj politici, kao i uspeh u daljem radu", ističu iz NS i dodaju da se ta stranka uvek kritički odnosila prema svima onima koji rade na štetu građana.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.