Filipini: Islamski ekstremisti upali u školu, nema žrtava

Izvor: B92, 21.Jun.2017, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipini: Islamski ekstremisti upali u školu, nema žrtava

Manila -- Islamski ekstremisti koji upali su u osnovnu školu na jugu Filipina sa nekoliko civila da bi se povukli nakon sukoba sa filipinskim trupama.

Incident je završen bez žrtava, saopštila je filipinska vojska.

U školi nijedan učenik nije uzet kao talac, izjavio je general Restituto Padilja, opovrgavši tako ranije izveštaje da su islamisti držali nekoliko dece kao taoce, preneo je Rojters.

Padilja je rekao da vojska istražuje da li se među civilima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krije još neki islamista.

Policija je ranije saopštila da je oko tri stotine naoružanih osoba, među kojima i pripadnici Islamskih boraca za slobodu Bangsamora (BIFF), upalo u osnovnu školu u Pigčavajanu u pokrajini Severni Kotabato, na ostrvu Mindanau.

Pigčavajan se nalazi 190 km južno od Maravija, gde ekstremisti BIFF-a zajedno sa borcima drugih grupa povezanih sa Islamskom državom od 23. maja pružaju otpor filipinskoj vojsci.

Filipinske snage vazdušne i kopnene snage počele su juče u Maraviju novu ofanzivu na ekstremiste sa ciljem da očiste to područje do Ramazanskog bajrama koji se slavi narednog vikenda.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.