Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jul.2016, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fikret Abdić kandidat za načelnika Velike Kladuše

VELIKA KLADUŠA - Fikret Abdić Babo, bivši član Predsjedništva BiH i direktor "Agrokomerca", kandidat je Laburističke stranke za načelnika općine Velika Kladuša, potvrđeno je u ovoj političkoj partiji.

Prilikom izbora, kako su pojasnili, rukovodili su se aktuelnom problematikom u društvu te se odlučili za kandidata koji ima znanje i dugogodišnje iskustvo da odgovori aktuelnim izazovima.

Fikret Abdić ima 77 godina i živi u Hrvatskoj, gdje je odslužio višegodišnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zatvorsku kaznu nakon što je osuđen za ratne zločine tokom prošlog rata u BiH.

Zanimljivo je kako će nosilac liste kandidata za Općinsko vijeće u Velikoj Kladuši biti Abdićeva kćerka Elvira Abdić-Jelenović, a Laburistička stranka sudjelovaće i na lokalnim izborima u susjednom Cazinu.

Za prvog čovjeka ove krajiške općine kandidovali su Hakiju Beganovića.

Laburistička stranka osnovana je prije nekoliko godina nakon što se tadašnje rukovodstvo Demokratske narodne zajednice (DNZ), političke partije čiji je Abdić utemeljitelj, razišlo sa svojim osnivačem.

Na proteklim lokalnim izborima kandidat Laburističke stranke Edin Behrić nadmoćno je pobijedio u utrci za načelnika općine osvojivši više od 60 posto glasova.

Dobri poznavaoci političke situacije u ovoj općini smatraju da Abdić ima ubjedljivo najveće šanse da bude izabran za načelnika Velike Kladuše.

Na predstojećim lokalnim izborima protivkandidati će mu biti Admil Mulalić iz DNZ-a, Asmir Ćufurović iz SDA te nezavisni kandidat Adem Pajazetović.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.