Festivalske nagrade za novinare RTS-a

Izvor: RTS, 02.Maj.2016, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festivalske nagrade za novinare RTS-a

Na 11. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma "Zlatna buklija" u Velikoj Plani novinari i autori Radio-televizije Srbije dobili su neke od glavnih nagrada.
Najbolji film 11. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Zlatna Buklija je "Djeca", Denisa Bojića. Gran pri za režiju pripao je Branku Stankoviću, za film „Dubina zločina".

"Ovo ima za mene težinu", rekao je Stanković, "zato >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što je žiri prepoznao tu priču i istinu o stradanju srpske dece u ND Hrvatskoj, koja je jedina imala logore za decu tokom Drugog svetskog rata."
Za najviši domet novinarskog izraza, gran pri festivala dodeljen je Novici Saviću, novinaru RTS-a, za film "Do poslednjeg čoveka":
"To je priča o herojskoj odbrani Srbije od strane Devetog puka, oktobra 1915. godine. To je jedna, od ukupno devet emisija koje sam u serijalu Trag uradio na temu Balkanskih i Prvog svetskog rata." 
Gran pri "Volja za životom" dobio je Radovan Lazarević, novinar RTS-a, za film "Pola veka u kućnom pritvoru".
"I ovaj festival je još jedna potvrda da ne postoji nijedna ozbiljna smotra televizijskog stvaralaštva u našoj zemlji, a da na njoj nisu nagrađeni autori iz Dopisničke redakcije RTS-a", rekao je Lazarević. "To govori o našem stalnom, visokoprofesionalnom odnosu prema poslu."
Nagradu za životno delo dodeljena je Radoslavu Zelenoviću, dugogodišnjem direktoru Jugoslovenske kinoteke:
"Lepo je kad se neko seti da vam dodeli nagradu za životno delo. To znači da ste radili čitav život kako treba i da je to ostavilo neki trag."
U konkurenciji više od 170 filmova iz dvanaest zemalja, na festivalu "Zlatna buklija" u Velikoj Plani ove godine nagrađeno je trideset sedam autora, među kojima je i novinarka RTS-a Tamara Drezgić.
rts.pozarevac@rts.rs

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nagrada za životno delo Radoslavu Zelenoviću

Izvor: Danas, 02.Maj.2016

Na 11. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma "Zlatna buklija" u Velikoj Plani nagradu za najbolje ostvarenje dobio je film "Djeca", autora Denisa Bojića, a gran pri za režiju pripao je novinaru Radiotelevizije Srbije (RTS) Branku Stankoviću, za film "Dubina zločina", javila je danas RTS..     ...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.