Festival igara produžen za dan

Izvor: Danas, 27.Maj.2016, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival igara produžen za dan

Zbog iskazanog velikog interesovanja Međunarodni festival igara (International Gaming Festival - IGF) će biti produžen. Umesto planirana dva dana, održaće se od 8. do 10. jula u Velikoj dvorani novosadskog SPENS-a.

                 

Kao što je najavljeno, turniri će se održati u deset najaktuelnijih igara u svetu. Kada govorimo o kompjuterskim igrama tu su League of Legends, Counter Strike: GO, Hearthstone i Dota 2. Igre na konzoli PS4 Mortal Kombat >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << X, FIFA 2016 i PES 2016, zatim turnir u kartaškoj igri Magic the Gathering i dva turnira u društvenim igrama X-wing i Settlers of Catan. Na glavnom trgu biće postavljena bina na kojoj će se održavati predavanja sa različitim temama edukativnog i zabavno-naučnog karaktera. Duž ulica nalaziće se štandovi gde će, između ostalog, proizvođači i distributeri moći da predstave javnosti nove video igre i kompjutersku opremu, klubovi ljubitelja igara da iznesu svoje aktivnosti i programe, a knjižare da promovišu nove knjige i društvene igre. Poseban deo Festivala biće posvećen i umetnosti stripa. Karte su puštene u dostupne su u svim Gigstiksovim objektima, kao i na blagajni SPENS-a. Trenutno je u toku promo period i karte se mogu kupiti po veoma povoljnim cenama. Paket ulaznica za tri dana je 800 dinara do 4. jula. Nakon toga cena će biti 1.000 dinara za sva tri dana. Cena karata za jedan dan iznosi 400 dinara, dok će na sam dan Festivala iznositi 500 dinara.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.