Ferguson, čeka se odluka velike porote

Izvor: RTS, 24.Nov.2014, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferguson, čeka se odluka velike porote

Velika porota je donela, ali još nije objavila odluku o tome da li će biti gonjen policajac Daren Vilson zbog ubistva nenaoružanog crnog tinejdžera Majkla Brauna u Fergusonu, predgrađu Sent Luisa, prenose američki mediji.

Braunova porodica je potvrdila da se očekuje da odluka porote bude objavljena kasnije danas, prenosi Bi-Bi-Si.

Guverner Misurija Džej Nikson je povodom očekivane odluke porote zaveo vanredno stanje u regionu zbog mogućih protesta i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pozvao u pomoć i 400 pripadnika Nacionalne garde.

Dok svedoci ubistva ističu kako je Braun imao ruke podignute u vis, očigledno u znak predaje, dotle u policiji Misurija tvrde da je pre kobnog pucnja došlo do borbe između tinejdžera i policajca.

Braun je ubijen 9. avgusta.

Američki predsednik Barak Obama apelovao je danas da, ukoliko nakon objavljivanja odluke porote bude protesta u Fergusonu, oni proteknu u mirnoj atmosferi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ferguson: Odluka o gonjenju policajca koji je ubio crnog tinejdžera već doneta

Izvor: Blic, 25.Nov.2014, 01:12

Velika porota je donela, ali još nije objavila, odluku o tome da li će biti gonjen policajac Daren Vilson zbog ubistva 9. avgusta nenaoružanog crnog tinejdžera Majkla Brauna u predgrađu Sent Luisa, Fergusonu, objavili su juče američki mediji...Njegova porodica je potvrdila kako se očekuje da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.