Fali polovina protivgradnih raketa

Izvor: B92, 04.Maj.2015, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fali polovina protivgradnih raketa

U Moravičkom okrugu za ovu godinu obezbeđeno je 766 protivgradnih raketa za 90 stanica ili 8,51 raketa po jednoj stanici.

To je rekao načelnik tog okruga Slobodan Jolović, napominjujući da je optimalan broj projektila između 20 do 25 po protivgradnoj stanici, u zavisnosti od godine odnosno potreba za njihovom upotrebom.

On je precizirao da je grad Čačak obezbedio 358 raketa za 25 protivgradnih stanica, ili 14,32 raketa po stanici, a opština Lučani 160 projektila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na 16 protivgradnih stanica.

Ivanjica je, prema njegovim rečima, obezbedila 192 rakete za 24 protivgradne stanice, dok je najmanje raketa obezbedila opština Gornji Milanovac - samo 56 na 25 protivgradnih stanica.

Očekuje se da Republika nabaviti još po tri rakete za svaku protivgradnu stanicu, rekao je Jolović.

Jolović je podsetio da je Savet Moravičkog, Zlatiborskog i Raškog okruga nedavno zatražio od Vlade Srbije da se ubrza donošenje Zakona o odbrani od grada i paralelno izvrše odgovarajuće izmene u Zakonu o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Podržan je predlog da Ministarstvo finansija obezbedi sredstva Republičkom hidrometerološkom zavodu (RHMZ) za angažovanje protivgradnih strelaca, dodao je on.

"Svi smo podržali predlog Republičkog štaba za vanredne situacije da se protivgradna zaštita, zajedno sa zaposlenima, opremom i objektima, iz MUP-a prebaci u RHMZ, da Ministarstvo finansija obezbedi sredstva za nabavku 11.000 protivgradnih raketa, kao i da se otklone zakonske smetnje da u tim nabavkama mogu učcestvuvati i lokalne samouprave", naveo je Jolović.

On je dodao da su se, takođe, sva tri okruga složila da se nabavka protivgradnih raketa oslobodi obaveze plaćanja PDV-a obzirom na izvore sredstava i namenu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.