Fabijus: Piloti tražili da se vrate pre udesa aviona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2014, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabijus: Piloti tražili da se vrate pre udesa aviona

Francuski ministar spoljni poslova Loran Fabijus izjavio je danas da su piloti aviona "Er Alžira" koji se pre nekoliko dana srušio u Maliju tražili "da se vrate" pre nego što je kontakt izgubljen, što bi moglo da odvede istragu u novom pravcu.

"Ono što sigurno znamo jeste da je vreme bilo loše te noći, da je posada aviona tražila promenu rute, a zatim i da se vrati pre nego što je izgubljen kontakt", rekao je Fabijus novinarima, pre nego što je francuski ministar saobraćaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naveo da će analize crnih kutija iz srušenog aviona možda potrajati "nedeljama".

Dve "crne kutije" iz alžirskog aviona, koji se sa 118 putnika i članova posade prošle sedmice srušio na severu Malija, dopremljene su danas u Francusku na analizu, saopštili su zvaničnici.

U "crnim kutijama" su zabeleženi podaci o letu i razgovori iz pilotske kabine, navodi AFP.

U međuvremenu, stručnjaci francuske Agencije za istragu i analizu počeli su proces identifikacije 118 žrtava nesreće od kojih su 54 francuski državljani.

U Francuskoj, koja je preuzela vodeću ulogu u vezi sa padom aviona, zastave će u naredna tri dana biti spuštene na pola koplja u znak žalosti.

Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je pre dva dana da će tela svih žrtava iz alžirskog aviona biti prebačena u Francusku.

Francuski zvaničnici su u subotu saopštili da su verovatni uzrok pada aviona loše vremenski uslovi, ali nisu isključili mogućnost terorističkog napada.

Avion kompanije Er Alžir na relaciji Uagadugu-Alžir srušio se pre dva dana na severu Malija. Pretpostavlja se da je uzrok nesreće loše vreme. Letelica je nestala s radara manje od sat vremena posle poletanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.