FR:Kombijem pokosio ljude na pijaci

Izvor: B92, 23.Dec.2014, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FR:Kombijem pokosio ljude na pijaci

Deset ljudi je povređeno, od čega pet teško, kada je jedan kombi uleteo među kupce na francuskoj božićnoj pijaci u gradu Nantu, navode zvaničnici, prenosi BBC.

Vozač kombija izbo je sam sebe nožem nekoliko puta, nanevši ozbiljne povrede, rekao je izvor blizak istrazi za agenciju Frans pres.

Razlog za napad nije poznat, a taj izvor je naveo da "kako stvari stoje, nema ničega što bi ukazivalo da su razlozi verske prirode".

Okolnosti ovog incidenta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu jasni, ali on se desio samo dan pošto je juče jedan čovek vičući na arapskom "Alah je velik" uleteo automobilom među pešake u Dižonu, povredivši 13 ljudi.

U subotu je francuska policija ubila čoveka koji je policajce u gradu Turu napao nožem, vičući istu frazu.

Francuski predsednik Fransoa Oland ranije danas je pozvao na oprez posle napada tokom vikenda, a od javnosti zatražio da ne paniči.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.