(FOTO) AKO STE SE UVEK PITALI: Evo šta se dogodilo sa haljinom od mesa Ledi Gage

Izvor: Kurir, 31.Avg.2015, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO) AKO STE SE UVEK PITALI: Evo šta se dogodilo sa haljinom od mesa Ledi Gage

Šokantna haljina delo je argentinskog dizajnera Franka Fernandeza koji je u izradi ovog "odevnog predmeta" koristio odrezke iz svoje porodične mesare

Dodela "MTV Video Music Awards" 2011. godine po mnogo čemu je bila posebna za Lejdi Gagu.  osim što je te večeri kući odnela 8 nagrada, učinila je nešto što niko osim nje ne bi ni mogao. Na binu je izašla u haljini od mesa.

Do tada (a možda i danas) ovo je bio najskandalozniji modni izbor Lejdi Gage, a ne bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se moglo reći da ih je bilo malo. Danima se pričalo o haljini od mesa koju je upotpunila "krmenadlom" na glavi i "biftecima“ oko članaka. Čak je i mala večernja tašna bila od mesa.

Šokantna haljina delo je argentinskog dizajnera Franka Fernandeza koji je u izradi ovog "odevnog predmeta" koristio odrezke iz svoje porodične mesare. Gaga je haljinu obukla u bekstejdžu i to tako što je dizajner ušio na njoj pred njom izlazak na binu.

Nakon burnih reakcije koje jue ova haljina izazvala, Ledi Gaga je pokušala da objasni svoj izbor. U emisiji Elen Dedženeris kontoverzna pevačica objasnila je da je haljina ima mnogo tumačenja. "Ne želim da uvredim vegeterijance, ali ako ne ustanemo za ono u šta verujemo i ako se ne budemo borimo za svoja prava uskoro ćemo imati onoliko prava koliko i meso na našim kostima. I ja nisam komad mesa", rekla je tada Gaga, a mediji u Americi tvrdili su da se ova poruka zapravo odnosi napravilo "ne pitaj, ne pričaj", odnosno zabranu primanja homoseksualaca u američku vojsku.

Bura se stišala, a ostalo je pitanje šta je Gaga uradila sa haljinom od mesa? Duhoviti komentatori na društvenim mrežama tvrdili su da je pojela, ali istina je da čuvena haljina od mesa još uvek postoji.A kako izgleda pet godina kasnije?

"Odmah nakon VMA, Rokenrol kuća slavnih kontaktirala je Ladi Gaga povodom haljine. Složili smo se da pošalje kod nas, ali u to vreme je to još uvek bilo sirovo meso, tako da smo morali da smislimo šta ćemo sa njom", rekao je direktor Rokenrol kuća slavnih, Džun Francisko.

Pre nego što je izložena, ova "haljina" prošla je kroz višemesečni proces dehidracije i preparacije tokom kojeg je, prema rečima kustosa muzeja Margaret Trešer, značajno potamnela tako da su stručnjaci morali da je oboje kako bi nanovo dobila crvenkastu boju svežeg goveđeg mesa.

Haljina je još uvek izložena, a posetioci mogu čak i da je pomirišu. Da li biste se usudili?

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.