FOND ZA BOGATAŠE: Mišković i tajkuni uzimali novac za siromašne!

Izvor: Kurir, 30.Jul.2014, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOND ZA BOGATAŠE: Mišković i tajkuni uzimali novac za siromašne!

Preko Fonda za razvoj od 2007. do 2013, umesto firmama iz nerazvijenih opština, pare davane najimućnijima u Srbiji, objavio Savet za borbu protiv korupcije

BEOGRAD - Za poslednjih deset godina preko Fonda za razvoj plasirano je oko 1,8 milijardi evra, a ta sredstva su po najpovoljnijim uslovima deljena najbogatijim građanima Srbije, i to bez kontrole i po političkoj liniji, utvrdio je Savet za borbu protiv korupcije.

Analizirajući posebno rad Fonda >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u periodu od 2007. do 2013, Savet je zaključio da je čak oko tri milijarde dinara budžetskih sredstava završilo na računima petorice tajkuna, od čega najveći deo u kasi više firmi Miroslava Miškovića - čak 1,2 milijarde dinara!

- U periodu od 2007. do 2013. ukupno odobreni krediti preduzetnicima iznosili su oko 882 miliona dinara. To pokazuje da je, primera radi, firmama Miroslava Miškovića odobreno 370 miliona dinara više nego svim preduzetnicima zajedno - istakao je Savet ilustrujući nalaze time da Fond ne poštuje nijedno svoje zakonsko načelo poslovanja, među kojima i načelo podsticanje poslovanja pravnih lica i preduzetnika.

TUŽILAŠTVO NA POTEZU

Izveštaj o poslovanju Fonda Savet je dostavio 15. jula Vladi, Ministarstvu unutrašnjih poslova i Republičkom javnom tužilaštvu. Poslednja institucija je, kako se navodi, obavestila Savet 21. jula da da je izveštaj prosleđen Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Evo koga je Fond razvijao

- Miroslav Mišković („Delta Maksi“, „Delta agrar“, „Jugohemija“, „Juhor“) -  1,2 milijarde dinara

- Nebojša Čović (FMP Železnik) - 530 miliona dinara

- Vojin Lazarević („Rudnap grup - Minel kotlogradnja“) - 508 miliona dinara

- Zoran Drakulić („JU point“) -360 miliona dinara

- Željko Mitrović („Pink digital sistem“) - 190 miliona dinara

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.