Izvor: Blic, 30.Avg.2016, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FBD: Podrška politici uzdržanosti

Forum za bezbednost i demokratiju saopštio je danas da podržava politiku pune uzdržanosti koju zagovara premijer Srbije naspram provokativnih izjava i komunikacije, kojima se priziva nacionalna netrpeljivost u regionu, u trouglu Hrvatske, BiH i Srbije.

FBD apeluje na medije u Srbiji da u većoj meri i otvorenije podrže takvu politiku, a ne da je svojim načinima izveštavanja o odnosima u regionu, u trci za tiražima ili gledanošću, ugrožavaju i na taj način podržavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne samo spoljašnje već i unutrašnje protivnike Srbije na putu ka EU.

U saopštenju se kaže da FBD smatra da je "politika uzdržanosti posebno važna u periodu izborne kampanje u Hrvatskoj za novi saziv parlamenta i novu vladu".

Vučić: Neću da uvredim ni one koji kažu da su moje naočari "napale" njihovo kamenje

"Podržati politiku uzdržanosti u sadašnjoj situaciji ne znači samo dati doprinos sprečavanju daljeg pogoršavanja bezbednosne percepcije regiona, već i nedavanje daljih šlagvorta Zoranu Milanoviću za nove provokacije, ili nasedati na njih, već pre svega znači direktnu pomoć gradjanima Hrvatske kojima i Milanović i drugi političari duguju odgovore na mnogo teža pitanja od onih šta misle o srpskom rukovodstvu, pre svega iz domena socijalne i ekonomske politike i zaustavljanja daljeg širenja bezperspektivnosti zbog koje na hiljade mladih Hrvata napuštaju svoju zemlju", kaže se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.