Izvor: Danas, 10.Avg.2014, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropsko kao svetsko

Beograd - Ponekad u određenim disciplinama nema velike razlike u konkurenciji na kontinentalnim šampionatima u odnosu na svetske. Pred početak EP u Cirihu to je prvi primetio svetski šampion u skoku uvis Bogdan Bondarenko.

- Konkurencija nikad nije bila jača. Ovaj evropski šampionat biće u rangu svetskog, jer je veliki broj sjajnih momaka na mitinzima ove sezone jasno stavio do znanja da cilja medalju - rekao je Ukrajinac Bondarenko, a njegove reči potvrđuju i rezultati >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << na mitingu Dijamantske lige u Monaku, gde su šestorica atletičara preskočili 2,40 metara ili više. Bondarenko je u junu u Njujorku postavio lični rekord od 2,42 metara, čime je izjednačio najbolji rezultat Evrope koji je 1987. postavio Patrik Sjeberg iz Švedske, a istu visinu preskočio je i Rus Ivan Uhov u februaru u Pragu. Bondarenko je svetsko zlato osvojio prošle godine u Moskvi sa preskočenih 2,41 metrom.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.