Evropski studenti elektrotehnike u Beogradu

Izvor: RTS, 14.Apr.2014, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski studenti elektrotehnike u Beogradu

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope okuplja 28 zemalja. Lokalni komitet Beograd tokom protekle nedelje bio je domaćin svojim kolegama sa starog kontinenta. Cilj je povezivanje sa kolegama sa istih i srodnih fakulteta iz inostranstva, učenje jezika.

Cilj konferencije je i predstavljanje obeležja kulture i običaja Srbije, razmena informacija o obrazovnim sistemima i mogućnostima za stručno usavršavanje, univerzitetska saradnja, povezivanje studenata i predstavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << studentskih razmena koje Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu nudi studentima iz celog sveta.

"Studiram kompjuterske nauke. Iskustvo je sjajno, pre svega zbog saradnje sa drugim studentima, lepo je sresti se sa drugim ljudima, prevazilaziti zajedno izazove. Nadam se da će boravak ovde pomoći da poboljšam svoj život i način razmišljanja", kaže Frančesko Dato iz Italije.

"Videli smo mnogo toga što Srbija ima, vašu kulturu, tradiciju, na primer Muzej Nikole Tesle. Dopada mi se Srbija, voleo bih da dođem ovde ponovo", kaže student mašinstva iz Turske Supi.

Sedmodnevmim druženjem, zadovoljni su i domaćini i gosti.

"Jedan trening je bio održan, ali uglavnom, kažem, bilo je osmišljeno tako da oni obiđu veliki deo grada, da se upoznaju sa našom kulturom", objašnjava Katarina Jezdimirović sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

Za vikend dođu svi prijatelji iz okolnih lokalnih komiteta, i napravi se velika oproštajna žurka, kaže Miloš Ergić sa ETF-a. "Onda ih sutradan sve ispratimo i onda se vidimo na nekom sledećem događaju koji organizuju oni koji su došli kod nas", kaže Miloš.

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope osnovano je 1986. godine u Ajndhovenu kako bi se unapredila međunarodna saradnja studenata, omogućila saradnja sa privredom, organizovala takmičenja i stručna praksa.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.