Evropa upozorava: Srpski putevi puni lažnih šlep službi

Izvor: B92, 26.Jun.2016, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropa upozorava: Srpski putevi puni lažnih šlep službi

Beograd -- Poslednjih dana evropski auto-moto savezi upozoravaju putnike koji prolaze kroz Srbiju na lažne šlep službe.

Nekima se čak preporučuje da izbegavaju tranzit kroz našu zemlju, jer je ove drumske razbojnike na prvi pogled teško prepoznati, i sačuvati se.

Direktor Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija rekao je Gostujući u Dnevniku RTS-a da je ovo problem koji postoji 20 godina i da su na njega intenzivno upozoravali kroz medije i emisije, ali da prave >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << reakcije nije bilo, pa sada imamo i međunarodno upozorenje.

Prema njegovim rečima, meta ovakvih lažnih službi su strani državljani.

Butulija objašnjava da u situaciji kada strani državljanin ima problem na kolima, na drumu se pojavljuje vozilo ADAC (nemački Auto-moto savez) koje izgleda identično kao u Nemačkoj, što nije slučaj u regularnoj srpskoj šlep službi.

Kako je istakao, neovlašćeno korišćenje loga je prekršaj.

"Ovakva služba, obeća jeftinu popravku vozila, jeftinu pomoć. Zatim se, strani državljanin nalazi u nekom neovlašćenom servisu i obično su uslovljeni da višestruko plate za kvar, nego što bi ih to inače koštalo. U slučaju da neće da plate, zaprećeno im je da neće dobiti vozilo natrag", istakao je Butulija.

Prema njegovom mišljenju, nije realno da se da preporuka da Srbija nije bezbedna i da je turisti zaobilaze.

Međutim, Butulija smatra da ne treba čekati takve preporuke, već da se mora nešto uraditi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.