Evropa nam je rekla stop, tvrdi Jovanović

Izvor: Mondo, 18.Dec.2014, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropa nam je rekla stop, tvrdi Jovanović

Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio da je to što do kraja godine neće biti otvoreno prvo poglavlje u pregovorima sa EU, jasna poruka Srbiji da ne može sedeti na dve stolice i da je pogrešna politika "i Evropa, i Rusija".

Foto: Beta, Emil Vaš

Jovanović je u pisanoj izjavi ocenio da su problemi koji su Srbiju doveli u ćorsokak, politički problemi, oličeni u nespremnosti Vlade da sprovede Briselski sporazum Beograda i Prištine koji je potpisala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Kako je rekao, bivši predsednik Srbije Boris Tadić je bio neuspešan u evropskim integracijama, pa se "suočio sa zidom" 2011. godine, a na isti način "sa zidom se danas suočava premijer Aleksandar Vučić".

"Briselski sporazum je prvi korak u institucionalizaciji i normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, i kao takav je dobar za Srbiju, ali ništa ne vredi ako se ne primenjuje. S druge strane, neotpočinjanje pregovora sa EU je i jasna poruka Srbiji da ne možemo sedeti na dve stolice i da je pogrešna politika i Evropa i Rusija", rekao je Jovanović.

LDP zahteva da Srbija bude odgovorna država i da ispuni obaveze koje je preuzela Briselskim sporazumom, ali i da je zbog svoje budućnosti neophodno da ona uskladi spoljnu politiku sa spoljnom politikom EU.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Jovanović: Vučić se suočio sa zidom koji je podigla Evropa

Izvor: Blic, 18.Dec.2014

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da je to što do kraja godine neće biti otvoreno prvo poglavlje u pregovorima sa EU, jasna poruka Srbiji da ne može sedeti na dve stolice i da je pogrešna politika "i Evropa, i Rusija"...Jovanović je u pisanoj izjavi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.