Evo zašto muškarci toliko vole ujutro

Izvor: Vesti-online.com, 26.Apr.2017, 02:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo zašto muškarci toliko vole ujutro

Ženama se često prebacuje da su "robovi" menstrualnog ciklusa koji im diktira raspoloženje. Naučnici su ipak otkrili da su i pripadnici jačeg pola takođe pod velikim uticajem hormona.

Samo, za razliku od žena, oni prođu kroz ceo ciklus u jednom danu. Evo kako izgleda "muški ciklus".

Kad se muškarac ujutro probudi testosteron je na vrhuncu. Pun je energije, fokusiran, druželjubiv, spreman za brzu reakciju. Testosteron ga čini sklonom ljutnji, što znači da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ujutru sve doživljavaju kao najveću moguću provokaciju. Sav taj testosteron pokreće i libido što objašnjava zašto muškarci misle da je seks ujutro odlična ideja.

Iako još nije na svom dnu, u sredini dana testosteron je u silaznoj putanji. On je spremniji za saradnju, elan mu opada. Ovo je najbolje doba za muškarca da ide na "dejt" jer su njegovi hormoni u ravnoteži.

Najniži nivo testosterona, a muškarac je u takvom stanju emotivniji, ranjiviji. Veće su šanse da pristane da radi nešto što inače ne bi, oseća potrebu za bliskošću. Ovo je najbolje doba da tražite od partnera usluge.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.