Evo šta je Dačić poručio Albanskim političarima

Izvor: Vesti-online.com, 20.Apr.2017, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo šta je Dačić poručio Albanskim političarima

Prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je reagujući na izjave albanskih političara o ujedinjenju delova Srbije sa Albanijom, da ti političari postaju glavna pretnja miru i stabilnosti na Balkanu i Evropi.

-  Albanci bi trebalo da dobro odmeravaju svoje reči, jer nema na međunarodnoj sceni više njihovih zaštitnika koji su bombardovali Srbiju kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Kosovo oteli Srbiji. To se više nikad neće ponoviti - poručuje Dačić.

- Koordinirane izjave Rame, Tačija i Muslijua pokazuju da je Velika Albanija cilj svih Albanaca. Danas je Musliju tome pridodao i Niš, sutra će i Skoplje, Ulcinj, Epir... - dodao je ministar, navodi se u saopštenju MSP.

Kako kaže, Srbija nikog ne provocira, ali se nikoga i ne plaši.

Ujedno, on je pitao da li će EU, SAD i Velika Britanija progovoriti.

- Ako to ne učine i ovoga puta, kad je Velika Albanija stigla do Niša, biće direktno odgovorni za posledice - upozorava on.

Dačić kaže da je to o čemu pričaju albanski političari, srećom, pusti san.

- Srećom, sve je ovo samo pusti san. Ali, iskustvo nas uči koliko je kratak put od snova do košmara - zaključio je Dačić.

Predsednik Opštine Bujanovac Jonuz Musliju izjavio je da zvanična Tirana ima punu podršku za "ujedinjenje Albanije i Kosova", ako izostane njihova evropska perspektiva, ali ne bez Preševa.

Musliju je u izjavi za agenciju Preševa Jon rekao da podržava ranije izjave albanskog premijera Edi Rame i kosovskog predsednika Hašima Tačija o uniji Albanije i Kosova, ali smatra da "bez Niša nema 'Velike Albanije'"i .

Tači je u sredu izjavio za Radio Slobodna Evropa da će ukoliko EU zatvori vrata Kosovu, "svi Albanci regiona živeti u jednoj jedinstvenoj državi kako bi se nastavilo dalje sa integracijom u evropsku porodicu".

Premijer Albanije Edi Rama rekao je nedavno da je, ukoliko evropska perspektiva prema Zapadnom Balkanu izbledi, moguće da dođe do ujedinjenja Kosova i Albanije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Dačić odbrusio Amerikancima: "Vaše ekselencije, nemojte biti neoprezni dok ne bude kasno!"

Izvor: BKTV News, 21.Apr.2017, 18:42

Izjave Edija Rame, Hašima Tačija i Jonuza Muslijua o ujedinjenju svih Albanaca i stvaranju Velike Albanije nisu "neoprezne" ili "ne baš pažljive", kako kažu američki ambasadori, one su opasne po mir i stabilnost Balkana i Evrope, izjavio je danas prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.