Evo kolike plate imaju Zukorlić i Rističević

Izvor: Mondo, 27.Jul.2016, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo kolike plate imaju Zukorlić i Rističević

Agencija za borbu protiv korupcije sa izvesnim zakašnjenjem je dobila i imovinske karte poslanika Muamera Zukorlića i Marjana Ristićevića, a nakon obrade izveštaj o njihovoj imovini objavljen je na sajtu te agencije.

Foto: MONDO, Petar Stojanović

Blagovremene imovinske karte Agenciji nije predalo 32 poslanika.

Prema izveštajima o imovini ove dvojice poslanika, Zukorlić raspolaže trosobnim stanom od 79 metara kvadratnih koji je, kako je naveo, stekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kupovinom. Navedeno je i da nema "depozit i štedne uloge u bankama i drugim finansijskim organizacijama u zemlji i inostranstvu".

Zukorlić je naveo da prima od Skupštine Srbije mesečno ukupno oko 102.000, a kao odbornik u Skupštini Novog Pazara 18.000 dinara.

U izveštaju Rističevića stoji da kao poslanik mesečno prima 103.000, a kao član Upravnog odbora RFZO 40.500 dinara.

U vlasništvu ima tri njive i kuću od 90 metara kvadratnih, automobil marke Pežo 107, četiri traktora i dve traktorske prikolice.

Takođe, naveo je, da nema depozit i štedne uloge u bankama i drugim finansijskim organizacijama u zemlji i inostranstvu.

 Iz Agencije navode da su u skladu sa zakonom 18. jula uputili dopis Skupštini Srbije kao organu u kojem navedeni funkcioneri vrše javnu funkciju, u kojem su navedeni narodni poslanici koji nisu podneli izveštaj o imovini i prihodima u zakonom propisanom roku po izboru na ovu javnu funkciju.

Budući da su narodni poslanici stupili na javnu funkciju 3. juna, poslednji dan roka za dobijanje programski generisane šifre bio je 4. jul, dok je poslednji dan za podnošenje Izveštaja u štampanoj formi bio 12. jul.

Odredbom Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije funkcioner je dužan da u roku od 30 dana od dana izbora, postavljenja ili imenovanja podnese Agenciji izveštaj o svojoj imovini i prihodima, odnosno pravu korišćenja stana za službene potrebe i o imovini i prihodima supružnika ili vanbračnog partnera, kao i maloletne dece ukoliko žive u istom porodičnom domaćinstvu na dan izbora, postavljenja ili imenovanja.

U skladu sa Pravilnikom o registru funkcionera i registru imovine izveštaj o imovini i prihodima funkcioner dostavlja lično, podnošenjem Agenciji u elektronskoj i štampanoj formi na propisanom obrascu.

Po dobijanju programski generisane šifre kojom se potvrđuje elektronska registracija Izveštaja, funkcioner odmah a najkasnije u roku od osam dana dostavlja Agenciji Izveštaj u štampanoj formi, neposredno ili preporučenom poštanskom pošiljkom.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.