Zima se ne predaje, biće još mraza!

Izvor: Mondo, 26.Mar.2017, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zima se ne predaje, biće još mraza!

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je da nas očekuje dvodnevni hladniji talas ali da nema drastične promene vremena. U aprilu novi hladni talas

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Todorović je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da će danas biti oblačno, a popodne mestimično će padati kiša u južnim i centralnim predelima zemlje. Na planinama se očekuje i sneg.

Temperatura će biti tri do pet stepeni ispod proseka. Međutim, Todorović kaže da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << će sutra ujutru ponegde biti mraza, i da bi poljoprivrednici trebalo to da imaju u vidu.

Od utorka nas ponovo očekuje porast temperature i do nedelje će biti toplo.

Todorović veruje da ovo nije poslednji mraz jer se u prvih desetak dana aprila očekuje promenjivo vreme. Tada se očekuju i kiše ali to ne bi bile ekstremne količine.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda danas se u Srbiji očekuje promenljivo oblačno vreme, sveže i vetrovito, mestimično s kratkotrajnom kišom.

Više padavina na jugu i jugozapadu Srbije, gde je ponegde moguć i kratkotrajni pljusak i grmljavina. Posle podne na severu, a uveče i u centralnim krajevima postepeno razvedravanje.

Na planinama, uz pad temperature, prelazak kiše u sneg. Duvaće veter umeren i jak, severozapadni.

Najniža prognozirana temperatura od 2 do 7 stepeni C, a najvisa od 10 do 15 stepeni C.

U Beogradu će preovlađivati promenljivo oblačno i sveže, pre podne i sredinom dana kratkotrajna kiša, po podne postepeno razvedravanje. Vetar umeren, severozapadni, najniža temperatura oko 6 stepeni C, najvisa oko 12 stepeni C.

Naredne sedmice se očekuje pretežno sunčano vreme, samo još u ponedeljak ujutro na jugu i jugoistoku Srbije uz više oblačnosti ponegde kratkotrajna kiša, u brdsko-planinskim predelima sneg.

U ponedeljak i utorak ujutro hladno, u većem delu sa slabim prizemnim mrazem.

Od utorka temperatura u postepenom porastu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.