Evo kakve poklone dobijaju stjuardese na jahtama

Izvor: Mondo, 31.Avg.2015, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo kakve poklone dobijaju stjuardese na jahtama

Carinici su na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" otkrili švercovan ženski sat "šopar", vredan više 1,8 miliona dinara ili oko 15.000 evra, saopštila je Uprava carina.

Foto: Beta/Uprava carina Zaplenjeni sat "šopar".

Luksuzni ručni sat u tašni je nosila državljanka Srbije (32) koja je u Beograd stigla sa Sardinije preko Beča, a nakon što je preuzela prtljag, uputila se u ''zeleni kontrolni prolaz'' namenjen putnicima koji nemaju ništa da prijave za >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << carinjenje.

Carinici su je zaustavili kako bi prekontrolisali prtljag i u torbici koju je nosila otkrili neraspakovan ženski ručni sat ''Šopar - happy sport'' u originalnoj kutiji.

Na pitanje zašto skupocen predmet nije prijavila, ona je odgovorila da radi kao stjuardesa na jahti te da je sat dobila kao poklon od poslodavca i nije znala da treba da ga prijavi.

Iz Uprave carine upozoravaju da ovo nije usamljen slučaj na beogradskom aerodromu, gde je od početka godine zabeleženo nekoliko neprijavljivanja skupocenih satova.

Zbog toga podsećaju putnike da za svoje lične potrebe u Srbiju bez plaćanja dažbina mogu uneti robu u vrednosti do 100 evra, a da se predmeti veće vrednosti moraju prijaviti.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.