Erdoganov komentar koji će izazvati EKSALACIJU TENZIJA: Nemačka podržava teroriste!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2017, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdoganov komentar koji će izazvati EKSALACIJU TENZIJA: Nemačka podržava teroriste!

Oštre reči

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je danas Nemačku za podršku teroristima, tako što ne odgovara u vezi sa hiljadama dosijea upućenih u Berlinu, niti izručuje osumnjičene koje traže turske vlasti, izveštava agencija Rojters.

- Nemačka podržava teroriste - rekao je Erdogan na jednoj konferenciji u regionu Rize na Crnom moru, što je, prema oceni britanske agencije, komentar koji će verovatno doprineti dodatnoj eskalaciji tenzija između >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dve zemlje.

- Dali smo Merkelovoj (nemačkoj kancelarki Angeli) 4.500 dosijea, ali ni na jedan od njih nismo dobili odgovor - naveo je turski predsednik u govoru pred članovima njegove vladajuće Partije pravde i razvoja (AK).

- Kada postoji neki terorista, oni mogu da nam kažu da se ta osoba isporuči. Nama nećete da pošaljete one koje treba, ali možete da nam tražite vaše. Dakle, vi imate pravosuđe, a mi u Turskoj nemamo?- rekao je Erdogan, prenosi Rojters.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.