Er Srbija neće leteti za Tel Aviv

Izvor: B92, 23.Jul.2014, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Er Srbija neće leteti za Tel Aviv

Beograd -- Srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija saopštila je da je zbog krize u pojasu Gaze suspendovala letove ka izraelskom Tel Avivu

"Er Srbija saopštava da su letovi za Ben Gurion međunarodnom aerodromu u Tel Avivu narednih 24 sata suspendovani. Ova odluka je doneta kako bi se sačuvala bezbednost putnika i posade u svetlu trenutne nestabilne situacije. Er Srbija nastavlja da prati situaciju i obaveštava putnike o novim informacijama kako budu pristizale", navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nacionalne avio-kompanije.

Prethodno je Evropska agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA) saopštila da "snažno preporučuje" avio-kompanijma da izbegavaju letove ka Tel Avivu.

U saopštenju EASA se ne spominje vremenski rok, već se navodi da će "pratiti situaciju i savetovati kako se razvija situacija".

Američka Federalna uprava za avijaciju (FAA) je, s druge strane, zabranila svim kompanijama iz SAD da lete za Izrael i iz Izraela na najmanje jedan dan zbog raketnog udara blizu aerodroma u Tel Avivu.

Američka vladina agencija navela je da se zabrana odnosi samo na američke avio-kompanije i da će nova uputstva biti izdata "čim uslovi to dozvole", preneo je AFP.

Letove ka Tel Avivu su, između ostalih, obustavili i nemačka "Luftanza" i francuski "Er Frans".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.