El klasičan nokaut u Madridu!

Izvor: Mondo, 25.Okt.2014, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"El klasičan" nokaut u Madridu!

U duelu dva super teškaša, gost je zadao prvi udarac, ali je onda završio na podu. Posle 21 godine, Real je pobedio Barselonu nakon što je gubio - 3:1.

Pred očima 500 miliona ljudi, u utakmici koja vredi milijardu dolara i šest bodova na tabeli, sastala su se dva super teškaša svetskog fudbala.

Na podu, u ringu oko kog je bilo 80.000 ljudi, završio je gost. Da ne kažemo izazivač...

Barselona je zadala prvi udarac Realu, ali je potom nokautirana >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sa tri vezana direkta u lice, tako da je madridski klub uspeo da dobije"El klasiko" nakon što je gubio prvi put od 1993. godine - 3:1 (1:1) na stadionu "Santijago Bernabeu".

Dosta s bokserskim izrazima, videli smo fantastičan fudbal, verovatno najbolje što trenutno može da se vidi...

Barselona povela u 4. minutu preko Nejmara, posle čega je Lionel Mesi promašio šansu karijere za 0:2, zbog čega je šampion Evrope tri puta surovo kaznio najvećeg rivala.

Real Madrid: Kasiljas - Karvahal, Ramos, Pepe, Marselo - Kros, Modrić, Rodrigez - Ronaldo, Isko, Benzema.

Barselona: Bravo - Alveš, Pike, Maskerano, Matje - Ćavi, Buskets, Inijesta - Suarez, Mesi, Nejmar.

Karim Benzema pogodio je u jednom napadu prečku i stativu, da bi u 35. minutu Kristijano Ronaldo sa bele tačke savladao Klaudija Brava, posle igranja rukom Đerara Pikea. Bio je to prvi gol koji je Barselona primila ove sezone, a onda su usledila još dva...

Prvo poluvreme, završeno je velikim promašajem inače inspirisanog Džejmsa Rodrigeza, a drugo otvoreno golom Pepa, glavom, posle korera koji je u 50. minutu izveo Toni Kros.

Barselona je tada krenula na sve ili ništa, trener Luis Enrike izvukao je iz igre kapitena Ćavija Ernandeza, na teren je ušao Ivan Rakitić, koji je nezagrejan katastrofalno izveo korner, a u kontri koja je usledila, Karim Benzema je, od stative, pogodio mrežu Brava na sjajan pas Rodrigeza - 3:1!

Najkraći mogući rezime bio bi: Karlo Anćeloti zna protiv timova koji vole da "imaju" loptu, a ovog puta Italijana nije poremetio i najraniji gol u "El klasiku" još od 1999. godine. Plan je funkcionisao i posle 0:1, ondnosno kolosalne šanse Mesija, sve je nekako ličilo na Anćelotijeve mečeve sa još jednim Barsinim sinom, Pepom Gvardiolom, koji je stradao sa Bajernom u polufinalu Lige šampiona.

Dva najveća španska kluba trku nastavljaju sa bodom koji ih razdvaja, Barsa je ostala na 22, Real ima 21, a Sevilja šansu da pobedom nad Viljarealom u nedelju - sada ima priliku da bude lider La Lige...

TOK UTAKMICE:

Foto: Guliver/Getty Images/Denis Doyle

0:1 - Strelac Nejmar u 4. minutu, posle solo akcije tokom koje je nanizao dvojicu čuvara. A, onda udarac po zemlji sa 16 metara...

Katastrofalna defanziva šampiona Evrope!

Neymar goal! Nice run and finish following Luis Suarez assist. #FCBarcelona#neymar#goal#elclasico#rmvfcbhttps://t.co/OQSrBvZRwy

— GoalClips (@GoalClips) October 25, 2014

Počeo je "šou", zaista.

11 - Iste sekunde, usledili su oštri odgovori i Reala i publike. "Bernabeu" je zagrmeo "Puta Barca!" (nećemo prevoditi), a Karim Benzema u jednom napadu pogodio prvo prečku, glavom, na centaršut Kristijana Ronalda, a onda na odbijenu loptu natrčao i, iz voleja, uzdrmao stativu!?

U minutima koji su sledili, Real je bio u žestokoj ofanzivi, pa je tako Benzema propustio još jednu šansu, a Lionel Mesi i Nejmar dobili žute kartone, zbog oštrih startova.

Barsa je furiozno počela, a potom imala sreće.

Inače, Nejmar je poslednjih osam golova postigao iz devet šuteva!? Ovaj, koji je postigao večeras, najbrži je u "El Klasiku" od 1999. godine, kada je strelac u 4. minutu za Barsu bio njegov sadašnji trener, Luis Enrike. Uz to, bivši igrač Reala...

Nejmarov gol stigao je posle 182 sekunde...

Neymar you beauty  http://t.co/v4vrUtm5s7

— Neymar Jr. (@NeyMarvellous) October 25, 2014

Sastaju se najbolji napad Španije, Realov (30 golova) i najbolja odbrana Španije, Barsina (0 golova).

22 - MESI! Ali, IKER!

23 - MESI!!! Ali, IKER!!!

Neverovatno šta je kapiten Reala "skinuo" Mesiju u razmaku od nekoliko sekundi. Prvo je zaustavio njegov udarac sa desetak metara po zemlji, a onda...

U akciji koja je usledila, Alveš je prošao po desnoj strani, poslao paralelu na peterac, gde je Argentinac ibo sasvim sam, šutirao je levom, ali je Kasiljas kao u najboljim danima, ušao Mesiju u šut i sprečio sigurnih 0:2.

Teško da je Mesi više od jednom u karijeri promašio ovakvu šansu. Iz kategorije "teže ih je promašiti"...

TRADICIJA: Barselona nije izgubila "El klasiko" kada bi povela punu 21 godinu, tačnije od 1993.

34 - PENAL! Marselo je prošao po levoj strani, centrirao po zemlji, a Đerar Pike zaustavio loptu rukom, što je sudija Hesus Hil kaznio pokazivanjem na belu tačku.

Odatle...

1:1 - Ronaldo, 35. minut! Bez greške, Portugalac postiže svoj 22. gol ove sezone (!?), ali šesti s bele tačke. Ovo je bio prvi gol koji je Barselona primila ove sezone, tako da u Evropi više nema timova koji nisu savladani...

#Ronaldo scores from the penalty spot #Barcelona 1-1 #RealMadrid#elclasicohttps://t.co/ah32oGvC2t via @vine

— ♕WORLD STAR SPORTS♕ (@unlimited473) October 25, 2014

Prema prikazanom, realan rezultat, ali šta li nam tek sledi?

Foto: (AP Photo/Andres Kudacki)

44 - Džejms Rodrigez! Da zna da igra glavom, bilo bi 2:1. Kolumbijac je ostavljen sasvim sam na 6, 7 metara od Brava, trebalo je samo da se "pokloni", ali je pokazao da mu igra glavom nije jača strana - jedva da je "očešao" loptu čelom, pa je propala sjajna prilika da Real povede pre odlaska na odmor.

POLUVREME: Počelo je nestvarno, ali je Ronaldov gol u 35. minutu malo "ohladio" glave. Jedno je jasno, nikome se ne sviđa remi ovde. Oba tima igraće na pobedu, naročito Real koji ima četiri boda manje od Barselone.

50 - Kontra Reala, ali sebična završnica Ronalda, koji je mogao da doda i Benzemi i Rodrigezu, dvojici igrača koji su započeli akciju. Samo korner!

2:1 - GOL, PEPE! Kakav trenutak za prvi pogodak u sezoni. Barselona nije primila gol tokom osam kola, a onda za 20-ak minuta DVA u Madridu.

Pepe je bio sasvim sam posle kornera, digao se u vazduh i zakucao loptu u mrežu Brava. Tu je Real u prednosti, viši je tim. Podsećamo, Barsa nije izgubila derbi 21 godinu kada bi povela.

Sada gubi...

Pepe powers in majestic headed goal, but where was the marking? #elclasico#goal#realmadrid#pepehttps://t.co/BU4Wy2fxFW

— GoalClips (@GoalClips) October 25, 2014

56 - KASILJAS! Naširoko osporavani golman fantastično brani večeras. Posle kontre koju je upropastio Suarez lošim povratnim pasom za Nejmara, lopta je izbijena u polje tako da je "sela" pravo na levicu Žeremija Matjea, ali je kapiten Reala uspeo da izbije u korner loptu koja je išla u same rašlje. Umalo 2:2!

Casillas save #halamadrid#casillas#realmadrid#elclasico#Benzema#ronaldo#messi#neymar@realmadridenhttps://t.co/4fmb2gLjlu

— Marin Chiriac (@MarinChiriac) October 25, 2014

60 - Debitant u mečevima sa Realom, u svojstvu trenera, Luis Enrike, povukao je iz igre kapitena Ćavija Ernandeza, ubacio Rakitića i na neki način inicirao treći gol Reala. Rakitić je izveo korner tako što je poslao loptu po zemlji, na kapicu, a to je bio samo početak munjevite kontre Reala  u koju se uključilo pet igrača.

3:1 - GOOOL! BENZEMA! Čak ni mlak pas za Ronalda na sredini terena nije usporio akciju, koju je u gol pretvorio Benzema! Sada je 3:1! Anćeloti obožava da igra kontrama protiv timova koji insistiraju na posedu lopte. Setite se duela sa Bajernom iz Minhena prošle sezone...

#Benzema boom! Real 3 Barcellona 1. #elclasico#GazzaClasicohttps://t.co/DQZmCTFZIx

— Nonleggerlo (@nonleggerlo) October 25, 2014

77 - Počelo je OLE, OLE sa tribina Bernabeu stadiona. Barsa nema izgleda da ovo preokrene...

NAJAVA UTAKMICE:

Luis Suarez počinje!

U 18 časova na "Santijago Bernabeu" počeće utakmica koju će pratiti oko 400 miliona ljudi širom planete. Real Madrid - Barselona!

Prvi put u istoriji, vrednosti igrača u oba tabora zbirno prelaze milijardu evra. A, treneri Karlo Anćeloti i Luis Enrike izvešće najjače moguće sastave, s obzirom na to da je Garet Bejl povređen kod domaćih.

Gosti počinju sa Suarezom, kojem je četvoromesečna suspenzija istekla dan ranije!

Evo sastava.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.