Eksplanatorni skrining poglavlja 22

Izvor: B92, 01.Okt.2014, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplanatorni skrining poglavlja 22

Sastanak eksplanatornog skrininga za poglavlje 22 - Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata, biće održan danas i sutra u Briselu.

Evropska komisija će tom prilikom predstaviti Srbiji pravne tekovine EU u toj oblasti.

Poglavlje 22 obuhvata propise koji se odnose na planiranje i sprovođenje kohezione politike EU i ostvarivanje ciljeva strategije Evropa 2020, korišćenjem evropskih strukturnih i investicionih fondova.

Reč je o uredbama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojima se definišu konkretni ciljevi kohezione politike EU za period 2014-2020, zatim fondovi za njenu realizaciju (Evropski fond za regionalni razvoj, Evropski socijalni fond i Kohezioni fond), kao i aktivnosti koje mogu biti finansirane, principi i pravila za pružanje podrške i iznos raspoloživih finansijskih sredstava.

Tim propisima takođe su utvrđeni programski dokumenti (partnerski sporazum i operativni programi), koje je neophodno usaglasiti sa Evropskom komisijom, i institucionalni okvir koji se mora uspostaviti za upravljanje navedenim programima.

Eksplanatorni skrining predstavlja prvu fazu procesa skrininga, gde Evropska komisija predstavlja pravne tekovine Evropske unije podeljene u pregovaračka poglavlja.

Nakon svake prezentovane oblasti predstavnici Srbije će imati priliku da postave prethodno pripremljena pitanja, kao i određeni broj dopunskih pitanja.

Sastanak bilateralnog skrininga za ovo pregovaračko poglavlje je zakazan za 28. i 29. januar 2015. godine u Briselu, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Briselu skrining o regionalnoj politici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2014

U Briselu danas počinje eksplanatorni skrining za poglavlje 22 o Regionalnoj politici i koordinaciji strukturnih elemenata, koje obuhvata propise koji se odnose na planiranje i sprovođenje kohezione politike Evropske unije i ostvarivanje ciljeva strategije Evropa 2020 korišćenjem evropskih strukturnih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.