EPS zabranio prodaju uglja građanima

Izvor: Radio 021, 18.Sep.2014, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS zabranio prodaju uglja građanima

Elektroprivreda Srbije zabranila je preduzećima RB "Kolubara" i TE "Kostolac" prodaju uglja industriji i građanima, pod pretnjom disciplinskim merama.

Direktor EPS-a Aleksandar Obradović poslao je 4. septembra dopis direktorima RV "Kolubara" i TE "Kostolac" u kojem preporučuje obustavu isporuke uglja za industriju i domaćinstva.

Na pitanje zašto su obustavili isporuku uglja, EPS je odgovorio: >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "Zbog posledica majskih poplava, radi obezbeđivanja zaliha uglja na deponijama u termoelektranama kako bi se za privredu i građane Srbije obezbedilo stabilno snabdevanje električnom energijom u predstojećem zimskom periodu, Rudarskom basenu "Kolubara" i "Termoelektranama-kopovima Kostolac", preporučeno je da do daljnjeg obustave isporuku svih vrsta uglja i u veleprodaji i u maloprodaji za kupce u kategorijama industrija i široka potrošnja".

"Blic" navodi i da domaćeg uglja, koji je najjeftiniji za grejanje, sada nema ni za stovarišta koja snabdevaju građane, da ga neće dobiti ni udruženja sindikata, penzionera i invalida, koja su ogrev ugovorila preko tendera od 29. jula.
Pogledaj vesti o: Kolubara

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.