EKSPLOZIJA Poginula jedna osoba u fabrici oružja u Mojkovcu

Izvor: Kurir, 05.Jul.2015, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKSPLOZIJA Poginula jedna osoba u fabrici oružja u Mojkovcu

U eksploziji u fabrici oružja Tara u Mojkovcu poginula je jedna osoba, dok je sedam povređeno, saopšteno je iz Uprave policije.

"U ekpsloziji koja se dogodila jutros u 7.15 minuta u fabrici Tara Group, jedna osoba je podlegla povredama, a sedam je povređeno", saopšteno je  iz policije.

Ovo nije prva eksplozija u mojkovačkoj fabrici oružja. U eksploziji koja se dogodila u februaru, 2014. godine, povređena je Gordana Bošković, šefica pirtotehničkog odseka. Nova eksplozija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se desila i 24. oktobra, kada je teže povrede zadobilo šest zaposlenih.

Tada je obavljena vanredna kontrola Uprave za inspekcijske poslove, u čijem izveštaju je pisalo da je u incidentu povređeno šest radnika od kojih su dva bila zaposlena u “Tara precision works”, a četiri u “Tara aerospace and defence products“. Te dve fabrike  posebne su kompanije, a čine grupu Tara.

Tada je utvrđeno da rukovodilac jedne od laboratorija u kojoj je došlo do eksplozije, nije imao lekarsko uverenje da je sposoban da obavlja te zadatke i mojkovačka kompanija je kažnjena sa 500, a njen direktor sa 30 evra.

Inspekcija je nakon toga naložila poslodavcu da u roku od 20 dana uskladi normativna akta sa odredbama Zakona o zaštiti i zdravlju na radu, kao i da izmeni Akt o proceni rizika, zbog slučaja kolektivne povrede na radu.

U mojkovačkoj fabrici oružja proizvode pištolje, puške, piropatrone svih tipova, IC mamce, raketne motore, sredstva specijalne namene koja koriste policijske i vojne snage... Mojkovačka fabrika   proizvodi i pirotehničke punjače za signalne rakete, raketne punjače za katapult sedišta za avione MIG 21, MIG 23, SU 25, SU 27, MIG 29, L 39...

Istraga o današnjoj eksploziji je u toku.

(Vijesti.me)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

CG: Eksplozija u fabrici oružja, jedna žrtva

Izvor: B92, 05.Jul.2015

U mojkovačkoj fabrici oružja "Tara Group", jutros oko 7.15 sati, došlo je do eksplozije u kojoj je jedna osoba poginula, dok je sedam povređeno..."Jutros oko 7.15 minuta došlo je do eksplozije u fabrici Tara Group. Tom prilikom jedno lice je podleglo povredama, a sedam njih je povređeno", saopštila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.